Followers

Friday, December 31, 2010

Bye 2010, Welcome 2011

Hari ni hari terakhir 2010..
Macam-macam jadi tahun ni..ade suke ade duke..
Putus cinta, dapat cinta baru..dapat jalan-jalan banyak tempat gak tahun ni..macam dapat gi Melbourne, Ho Chi Minh, Langkawi dan tempat-tempat lain..
Kerja pun dapat tukar position dan sekarang dapat kerja tempat baru..
Pastu dapat gak ambil sijil Safety & Health Officer kat NIOSH..


Untuk 2011 ni, aku harap kehidupan aku lebih baik..rezeki lebih..dan dapat beli rumah dan kereta yang diimpikan..aminn..
Juga harap di pertemukan jodoh cepat..dan diberi kebahagiaan dunia dan akhirat..Aminn

Terima kasih 2010 sebab banyak beri pengalaman macam-macam tahun ni dan diharap 2011 lebih baik dari tahun ni..

Malynn:)

Wednesday, December 29, 2010

Piala AFF Suzuki 2010



Aku tak minat bola pun..even name-name pemain bola sepak pun aku tak tahu..kecuali cam David Bechkam tu..tu pun sebab dia kahwin dengan Victoria tu..pastu kat paper banyak cerita pasal dia..kalau tak, memang langsung aku tak kenal rasenye..

Pastu, aku memang la tak follow perkembangan mane-mane sport game..tetapi dengan tetibe minggu lepas aku dan beberape orang yang lain pergi ke Dataran Putrajaya untuk menyaksikan perlawanan Piala AFF Suzuki 2010 - Malaysia Vs Indonesia kat Bukit Jalil tu..tapi kiteorang just tengok kat skrin besar yang dia letak kat Dataran tu jelah..

Ramai gak la orang dan hujan sekejap-sekejap..tapi biar la hujan ape pun..semua still stay sampai habis..yang bestnye, semua orang macam keluarga..bersorak dan menyokong dengan semangat nye..

Yang paling best bile Malaysia gol..time ni memang so excited..semua melompat-lompat..aku nak join lompat gak tapi memikirkan keayuan dan kesopanan mesti dijaga..so, aku hanye tepuk tangan jelah..=p
Sorry, tak ade gambar sebagai saksi sebab kamera tak ade..

Dan sejak tu, aku tak sabar-sabar nak tengok perlawanan akhir malam tadi..tapi aku tengok sorang-sorang je lah kat rumah..tu pun siap cakap dan komen sorang-sorang..tak pe, yang penting semangat kene ada kan..

Part yang paling best malam tadi adalah bile Malaysia dapat gol..kawasan rumah aku yang agak sunyi tu tetibe bising dengan sorakan..hihi

Dah lame tak rase feeling ni..dulu aku rase camni mase aku follow team Hoki yang ketua dia Mirnawan tu..time tu memang follow betul-betul (ditambah pemain-pemainnye pun hensem belaka)..=p

Ape-ape pun, aku nak ucapkan TAHNIAH pada pasukan Malaysia dan Khairul Fahmi adalah pujaan hati aku sekarang walaupun dia dah berpunya http://beautifulnara.com/jangan-kecewa-khairul-fahmi-penjaga-gol-malaysia-sudah-berpunya/..huhu

Malynn:)

Thursday, December 16, 2010

Best gak bile Nak Berhenti Kerja Ni..

Sebab ape?

Tadi lunch, bos belanje..petang after work, officemate lain-lain department belanje..ape yang best, semua orang belanja and memang asyik makan je..hihi..

Thanks to everybody yang involved.

Malynn:)

Thank You Fisher Scientific

17/12/2010



Hari ni hari last aku kat Fisher..ohyeah...

Sebelum aku pergi, aku nak ucap terima kasih kepada company ni sebab selama 3 tahun kat sini banyak gak la pengalaman aku lalui..suke duke..tukar-tukar department..dengan kerja kat sini gak aku dapat pergi Melbourne, gi Ho Chi Minh & jalan-jalan tempat lain dan juga duit daripada kerja kat sini jugak aku dapat belanje mak, bapak, adik aku dan aku juga dapat sambung belajar kat Niosh..hihi

Ape pun..Terima Kasih Fisher..akan ku kenang tempat kerja pertama aku ni..^_^

Malynn:)

Wednesday, December 15, 2010

Kekurangan & Kelebihan Dia Adalah Kekurangan & Kelebihan Saya

Orang cakap tak semua manusia kat dunia ni perfect..atau dalam kate lain memang tak ada kecuali orang -orang terpilih oleh - Nya seperti Rasulullah S.A.W..

Tapi sebagai manusia juga, kite selalu je nak yang perfect..kalau boleh, tak nak ade satu pun yang kurang..

Begitu juga dengan aku..mencari kesempurnaan dalam kehidupan..selalu saja rase hidup ini tak cukup..tak cukup duit, tak cukup rumah yang cantik, tak cukup handbag yang mahal dan last but not least tak ada partner yang sempurna..

Aku memang memilih dalam banyak hal tapi hidup aku still tak perfect..

Macam aku memilih pasangan..kadang-kadang tu ade je tak kene..sebab tu lambat kahwin kot..hahaha

Tapi akhirnya aku sedar kenape selalu kite tak jumpe pasangan yang sempurna..sebabnye aku dan dia ade kekurangan dan kelebihan masing-masing..saling melengkapi..

Sebagai contoh:

1) Aku ni pembersih ala-ala je..tapi dia pembersih banyak..jadi mesti lah environment kami akan bersih..
2) Aku banyak cakap..dia tak banyak cakap sangat..jadi, dapat la elakkan dari berperang mulut..
3) Dia makan banyak, aku makan sikit..jadi save budget..hihi..tipu je ni..dua-dua makan banyak tapi dia kurus, aku je yang mok..=p
4) Aku cepat angin, dia lak cool je..tak jadi la monsoon cup..
5) Dia tau pasal kereta..aku lak tahu bawak je..jadi, kalau emergency boleh la call "U, pls come n help me to change the tyre"..gedixz..=p

Tulah contoh-contoh yang ade..ape yang penting terima lah pasangan anda seadanye..sebab kalau anda cari lain pun, mesti benda same terjadi gak sebab no body perfect...

Malynn:)

Cuba Untuk Hidup Sihat & Kurus

Sekarang ni semua ramai orang akan cakap "Kurus itu cantik"..so, ramai orang obses nak kurus..
Ye, saya pun begitu..currently la..tak tau la sampai bila semangat ini akan ada..

Apa yang saya buat untuk mencapai matlamat ini adalah:

Breakfast saya: Ok tak? Orang cakap pisang boleh cegah kanser, vitagen lak untuk usus..


Lunch a.k.a Hi Tea: Saya selalu skip lunch sekarang..dan bile terlampau lapar, saya hanya makan roti..dan memilih roti wholemeal compared to roti putih


Dinner: Saya cube untuk avoid nasi..tapi kadang-kadang termakan juga atas ajakan kawan-kawan dan dia yang tersayang..kalau boleh tak nak makan nasi terus..so saya more prefer makan benda-benda lain camni..


Selain itu, saya start joging tapi saya hanya joging weekend je..kan best kalau saya boleh joging hari-hari..mesti lagi cepat sihat, cerdas dan cergas..

Malynn:)

Wednesday, December 8, 2010

Cuti-Cuti: Bukit Merah & Penang

Isi perut dulu dengan nasik lemak masakan mak saya


Lepas makan, exercise jap kat playground ni


Wahh..dah sampai..akhirnya


Nak gi mane dulu ni ye??...


Saya datang sini 8 tahun yang lepas..cikgu yang bawak..tapi kali ni saya pergi sendiri..^_^


Masuk water park je..


Pastu balik hotel, rehat-rehat pergi Taiping lak..esok paginye gi Penang..
Tu je cuti-cuti saya kali ni..hihi

Malynn:)

Tuesday, December 7, 2010

Kedai Doli, Taiping

6hb Disember 2010

Aku, mak dan adik aku pergi bercuti ke Bukit Merah...tapi sebab dah tak tau nak buat apa kat sane..kami pun berjalan-jalan cari makan la di Taiping..

Sebab normally orang akan suggest pergi makan dekat Doli Best Char Kuey Teow in Taiping..dengan bantuan Ms G (Miss GPS ye..name manje untuk dia..hihi)..kami akhirnye jumpe la kedai tu..ingat nak tapau je sebab dah malam..tapi diaorang cakap kalau tapau lambat..so, makan je kat situ..
Sebab nak rase semua, kami order lain-lain so semua benda dapat rase..

Order Mee Rebus, Char Kuey Teow Special dan Nasi Ayam..


 Suasana kedai yang sangat pack


 Nasi Ayam yang sangat sedap


 Mee Rebus


Char Kuey Teow


Char Kuey Teow dia memang best, Nasi Ayam pun sangat sedap..aku pau adik aku punye Nasi Ayam tu..

Mee Rebus pun sedap sebab mak aku pun puji sedap..

Recommended..sesape gi Taiping, datang la sini ye..=)

Malynn:)

Graduation + Celebration

5hb Disember 2010..


SHO 7/2010

Akhirnye course safety & health officer aku dah tamat..best sebab akhirnye habis dan get my weekend back tapi dalam mase yang same mesti weekend yang boring datang balik..


Ape pun course ni memang seronok walaupun banyak benda baru kene belajar tapi yang penting things are ok..alhamdulillah..

Lepas dapat sijil dan bergambar semua, kami pun bergerak balik ke Saba Restaurant, Cyberjaya untuk meraikan "graduation" kami..hihi



Sebenarnye ni idea Dzul yang ajak gi sini dan aku dilantik sebagai organizer..nasib ok tapi tak semua dapat pergi sebab mase tu dah petang dan semua orang rushing nak balik..tapi apa-apapun still best..haha
Seronok sangat..

Senarai menu yang sedap dengan harga berpatutan dan portion yang banyak



Minuman yang menjadi pilihan utama- BARBICAN


 Lamb Kabshah


Grilled Chicken..Nasi banyak tapi mesti boleh habis punya..=p

Akhir kata..tahniah kepada semua SHO 7/2010..diharap semua dapat apa yang dicitakan dan berjaya dalam bidang ni..

Kalau ada mase kite buat gathering ye.. Thanks for the sweet moments..

Malynn:)

Thursday, December 2, 2010

KILLINEY, Sect 13

Lunch tadi pergi makan dekat Laman Sari, Section 13 Shah Alam sebab tujuan sebenar nak pergi kedai OLD BLOSSOM BOX since my buddy, Farah suke sangat pergi sini dan aku pun selalu tengok blog ni..

Sebelum tu, kami pergi makan dulu dekat Killiney..sebenarnya kawasan ni macam baru buka gak la..so, tak banyak sangat kedai makan kat sini..ade 2-3 je camtu..tapi environment kat sini memang best..cantik..hihi



Orang pun cam tak ramai je kat kedai tu..dan terus cakap "mesti servis dia cepat"..

Bile kami minta order, orang tu awal-awal sound yang dia tak ada goreng-goreng..yang ade cume makanan ready made je..cam mee rebus dan nasi lemak..




So, kami pun order je la makanan tu..tapi dalam mase yang same dok tengok-tengok kedai sebelah yang tengah menyediakan makanan sedap-sedap..macam chicken chop dan steak..huhu
Ni air yang kami order..orait la..
 

Tapi servisnye memang sangat lambat..dah la memang lapar sangat dah..ade yang kami order, tak dapat..
so, cancel je lah..

Kami makan cepat-cepat dan bayar..then orang tu siap cakap, "nanti datang lagi ye"..dan kami pun menjawab.."harapan la nak datang lagi kalau makanan dan servis macam tu"..

Malynn:)

Update: Bayar Saman

Dah dapat check dah status saman aku..

Oh yeah..dapat less 50%..jadi RM50 je..

Tengok la petang nanti baru nak pergi bayar kat Balai Polis kot sebabnye nak bayar online tak boleh lak..huhu

Malynn:)

Wednesday, December 1, 2010

Bayar Saman

Hari tu aku ade kene saman parking masa pergi KWSP, Shah Alam..

Dah lame gak la saman tu..bulan puase hari tu tapi aku buat tak tau jelah..

Ade ke salah parking sampai kene seratus..melampau betul..dan masalah nye kat situ memang susah parking..nak tak nak kene gak la parking secara illegal..

Sebab tu aku pun cam malas nak gi KWSP tu sebab asal pergi je mesti kene samannye..dulu pun pernah kene saman dah sebenarnye..tapi oleh Majlis Bandaraya..so, kalau tak bayar pun tak apa kot..

Dan start bulan ni kan dapat 50% diskaun untuk saman-saman polis keluarkan tu kan..aku pun dengan semangatnye la nak check kot-kot saman aku pun dapat diskaun jugak..

Tapi last-last ni yang keluar...


Tak pernah-pernah jam website ni..

Nampak sangat orang kite memang suke bile ade sale-sale ni..saman pun nak bayar kene tunggu ada sale jugak..haha =p

Malynn:)

Thursday, November 25, 2010

GARMIN



Hari tu kan aku beli handphone dengan ade install GARMIN sekali kan..

Ok, ni just nak preview the performance of GARMIN software..bagi aku GARMIN sangat membantu aku dalam menjalankan kerja aku sehari-hari yang mane aku selalu kene travel sana sini..

Kalau kawasan tu aku dah biase, so ok..tapi kalau aku tak biase dengan kawasan tu..GARMIN adalah sangat-sangat diperlukan diwaktu kecemasan..hihi

Macam tadi aku nak cari kedai kek yang dekat dengan PJ sebab kene rush balik office balik..kat PJ tu aku tau Amcorp Mall je..tapi kat situ pun ada Secret Recipe je..tak kan la sebesar-besar PJ ni tak ade kedai kek lain kan..

Tetibe keluar mentol dekat kepala!!..cari gune GARMIN..akhirnye GARMIN ajar la macamane nak gi kat kedai kek tu..

Yang bestnye, tempat dia bawak tu memang ade kedai kek yang banyak..ade King's, Baker Cottage dan Secret Recipe..

Terus beli dan pecut balik Shah Alam..

Banyak kebaikan ada GARMIN ni..tak la takut sesat kan..

Tapi ada gak buruknye bile asyik bergantung dengan GARMIN ni..dah jadi malas dan tak adventure la..bawa je kereta dan dengar arahan yang GARMIN tu bagi..tak berusaha sangat la..
Nanti bile GARMIN tak ada balik, kan susah..

Malynn:)

Wednesday, November 24, 2010

Kenapa Saya Tak Pernah Harap Dapat Kerja Di KL

Kenape saya tak pernah berharap untuk kerja di KL atau nak tinggal di KL yang sangat happening ni..

Main reason is KL happening but in the same time can make me feel "Hai- Peningnye"..hihi

Contohnye:
Saya ada seminar yang patut start pada pukul 9am di KL dan saya biasanya akan bagi time buffer 1 jam untuk sampai ke tempat tu..tapi saya masih takut saya tak dapat sampai on time..saya tambah lagi 1/2 jam as a buffer..

So, kalau ada je seminar dekat area KL tu saya akan bangun seawal 5.30am dan keluar rumah paling lewat pukul 7am..sedangkan kalau kat Shah Alam ni, pukul 7am saya masih boleh berfikir nak mandi sekarang atau pun kejap-kejap lagi..=p

Tapi bila pergi KL, jam belum pun pukul 7.30am tapi dah jam teruk..pastu stuck dalam jam je dalam setengah jam..



Tu belum lagi nak berdepan dengan pemandu-pemandu yang sangat "berhemah" di jalan raya kan..

Nasib la saya tak hari-hari pergi KL..


Jadinye, sebelum nak bertukar kerja lain selalunye saya kene consider kan benda-benda camni..huhu..jam, tol, minyak, tension, etc...

Kalau orang offer RM5000..baru boleh consider balik kot..tapi yang adoo je la kan..=p

Dan sebab tu la saya rase, saya lebih aman kalau duduk dan kerja di Shah Alam je..^_^

Malynn:)

Sunday, November 21, 2010

Bila Duduk Kampung

Bile duduk kampung lame-lame, memang tak tau nak buat ape..

Jadi nye, bile dah boring..petang-petang naik motor gi ronda-ronda..dah lame dah tak bawak motor..


Bile malam lak dah boring lagi, buatkan milo tabur untuk my sister & me..





Malynn:)

Tuesday, November 16, 2010

Internet Di Kampung

1980
Felda Gunung Besout ditubuhkan..mase tu bapak aku citer semuanye serba kekurangan..nak makan susah..rumah pun cam kem kayu tu duduk ramai-ramai..masak banyak-banyak untuk share beramai-ramai..
Semua sumber semulajadi yang boleh dibuat makanan, diaorang akan makan..sebab tu generasi Felda pertama ni tough dan survivor sebab diaorang boleh hidup dalam keadaan camtu..dengan kawasan yang almost 60% masih hutan..binatang macam harimau, beruang tu adalah binatang yang biase je nak jumpe hari-hari..air dan api memang tak ada lagi waktu tu..

1990
Bekalan asas seperti air dan api dah ade dah mase ni..nak pergi sekolah semua pun dah ok..sebab semua dah upgrade compared to 1980..
aku start masuk sekolah pun mase 1991..pergi tadika dulu..mak aku hantar..mase tu tak tau la under KEMAS ke atau under ape ntah..yang kiteorang belajar benda basic..bace ABC, kire 123, dan main masak-masak..lari-lari..tu je..bukan macam budak sekarang, tadika macam hi tech giler..macam-macam ade..
Pastu masuk sekolah rendah..disebabkan tempat kiteorang ni memang pedalaman, so, kiteorang tak ade la aktiviti-aktiviti main game komputer ke gi chit chat kat internet or so on..dan mase tu internet tu tak tau ape benda nye..haha
Tapi kiteorang ade aktiviti yang lain best dari budak sekarang..kiteorang main rounders, mandi paya, main tuju tin dan macam-macam lagi permainan yang melibatkan semangat kesukanan..dan menyihatkan..hihi

2000
Ha! mase ni dah tau dah hand phone tu ape..internet tu ape..tapi semuanye digunakan secara berkongsi..contohnye macam internet, kalau nak gune kene gi cyber cafe..nak gune hand phone kene gi tempat tinggi-tinggi..sebab kalau tak, tak ada line..kalau ade pun line Celcom je..

2010
Sekarang Felda aku tak macam dulu..handphone kalau nak bercakap kat mane-mane pun tak kisah dah..dalam rumah, luar rumah even kat dalam kebun kelapa sawit..semua line dah available...Maxis, Celcom, DIGI tak ada masalah punya..
dan paling best, aku tengah update blog ni kat rumah kat Felda aku..dok atas katil semua..Sebabnye?? setiap rumah dapat 1 Netbook & 1 broadband..haha..Felda Besout bukan Besout yang dulu..haha

Malynn:)

Monday, November 15, 2010

Bila Lelaki Membebel

Ha, selalu perempuan je yang membebelkan..ni lelaki lak..kadang-kadang lagi lebih daripada perempuan..

Sebagai contoh:

1) "Cik malina ni kan, buat keje main-main..asyik online je..buat keje nye 50% je..ape nak jadi ni..bla bla bla"

2) "Cik malina bangun, hari dah siang..matahari dah tegak ni..bla bla bla"

3) "Cik malina bawak kete tu ketepi sikit la..dah masuk line orang ni..bla bla bla"

Sakit telinga dengar tau bile lelaki mule membebel..bingitnye lain macam je..

Tapi kalau aku yang membebel, tak apa..orang lain kene dengar tanpa banyak soal ye..hahaha

Malynn:)

Thursday, November 11, 2010

What i had for Lunch??

Went to Noddle Stations, SACC with my colleagues..



Order Iced Tea With Lychee..


And Tom Yam Fried Rice...



Huhu..the beverages is nice because of the glass..the food, so-so laa..

Malynn:)

Perhubungan

Dalam hidup ni, kite akan lalui hari-hari kite dengan orang lain juga..macam officemate, pengguna-pengguna jalan raya, orang-orang di kedai makan dan lain-lain..

Memang nampak macam tak related antara satu sama lain tapi kalau kite perhatikan betul-betul, semua orang-orang di sekeliling kite akan menjalinkan hubungan secara langsung atau pun tak langsung..

Sebagai contoh, kite gi kedai makan..mesti la kite kene berhubung dengan tokey kedai tu kan.mase memilih dan membayar makanan..

Mase memandu pun, kite kene bagi signal kepada pemandu lain kalau nak belok kiri atau kanan..
Dan kalau korang lalu jalan yang sama, kadang-kadang korang boleh berkenalan dah dengan orang yang selalu gune jalan yang same selama bertahun-tahun tu...

Emm..sebenarnye macam aku ni, kerja aku memang la kene berhubung dengan orang sebab diaorang ni la sumber rezeki aku..kalau tak ada orang, kurang la sikit rezeki tu..
Selain kerja, aku juga mempunyai kawan-kawan yang aku selalu berhubung..samada di telefon atau di Facebook..

Dan setiap daripada orang yang aku berhubung tu mempunyai perangai yang lain-lain..ade yang baik, ade yang nakal, ade yang straight, ade yang manje dan kadang-kadang ade yang pelik..

Aku cube memahami mereka sebabnya diaorang adalah orang yang aku berhubung secara direct..bukan indirect macam contoh-contoh diatas tu..
Tapi kadang-kadang ade jugak part yang aku tak faham diaorang..ade part yang aku tak dapat tunai kan untuk meet with their requirements and so on..
Dan disebabkan aku tak dapat nak fulfill benda tu, ade yang merajuk..yang kecik hati..jauh kan diri..

Tapi macamane pulak dengan diaorang..ade tak diaorang fikir ape yang aku rase dan ade tak diaorang consider ape yang aku perlukan..

Perhubungan yang berjaya adalah perhubungan yang memerlukan dua hala..agar dua-dua or tiga-tiga or selebihnye faham ade sebenarnye terjadi..

Kalau asyik satu pihak je yang memahami, memang la tak menjadi..

Malynn:)

Tuesday, November 9, 2010

Kenapa Lelaki & Perempuan Tak Boleh Jadi BFF??

Kalau sesape yang bace blog ni mesti perasan yang aku banyak buat aktiviti dengan Ran...tapi aku tak pernah la introduce Ran secara directly pada umum..

Dan sesape yang bace blog ni pun, mesti rase macam Ran tu adalah boyfriend aku dan bukan kawan baik aku..

Ye, memang pelik bile lelaki dan perempuan berkawan rapat..kerana mesti aku wujud soalan yang selalu akan orang tanye "eh, korang ni tak ada feeling-feeling ker?"..

Haha..dan sebagai manusia normal, aku tak lah menafikan pertanyaan itu..sebab of course la tak banyak sikit perasaan tu mesti ada punye..

Sejarah aku rapat dengan Ran ni ialah bile ex-boyfriend aku tinggalkan aku..mase tu lak aku kene attend satu wedding officemate aku..patutnye kiteorang pergi bertiga..tapi sebab sorang lagi tak dapat pergi, kiteorang pergi berdua je..

So, end up lepas tu kiteorang quite close..pergi jalan-jalan, makan-makan..dia layan aku memang baik..tak pernah ambil kesempatan pun..sebab tu mak aku bagi green light untuk Ran jaga aku..as a body guard dan juga tempat meluah perasaan, tambah-tambah bile aku dalam keadaan jiwa kacau dan rase down sangat..dia yang banyak bagi nasihat kat aku juga....

Tapi bile kiteorang rapat, ramai yang salah anggap..yang kiteorang ni couple lak..especially officemate aku..
Sebenarnye, aku tak adalah anggap lebih-lebih..memang as a friend..good friend..bile susah dia tolong aku, kalau dia susah aku tolong lak..

Dia juga adalah orang yang bagi idea untuk upload tempat-tempat makan yang kiteorang pernah pergi, sebab at least informative sikit blog aku ni..especially orang yang jarang datang Shah Alam kan...
Jadi, every time gi makan, mesti dia cakap "ha,tangkap la gambar menu ni..makanan ni.."

Kiteorang tak berkira la antara satu sama lain, dan aku juga more open kalau dengan dia..meaning kalau ape-ape tak puas hati, atau rase nak cakap ape-ape..aku cakap je..tak yah nak control-control ayu semua..
Jadi, aku rase tak salah la kot kalau lelaki & perempuan jadi BFF..yang penting niat dan macamane korang handle perasaan korang..

Lagipun lelaki tak lah sensitif macam perempuan, jadi tak ada masalah la kalau nak cakap benda-benda direct ni..hihi

Ape pun, thanks to Ran sebab selalu ada bile aku memerlukan tempat mengadu..hahaha..dia mesti redha je kalau bace ape yang aku tulis ni..=p

Dan diperkenalkan Ran & Aku..^_^


No more gossip-gossip ye..=p

Malynn:)

Monday, November 8, 2010

i-City Again..







Kalau ade kamera yang best, mesti boleh tangkap lebih cantik dari ini..

Malynn:)

Ani Sup Utara

Malam yang dingin kalau kene sup mesti best kan..
So, sebelum bawak Makcik Ariza pergi I-City..kiteorang pekena Sup dulu kat Ani Sup Utara, Seksyen 7..



Aku order set nasik + sup ayam..Makcik Ariza order Bihun Sup..air lak air Bandung Cincau & Kasturi..

Ani Sup Utara ni memang banyak branches..so, cari la kat mane-mane, insyaAllah jumpe..=)

Komen: Rase sup..ok la..=)

Bile Dapat Cuti..



Minggu ni kelas tak ade..so relax sikit tapi still penat sebab pergi Kuantan hari jumaat sampai Sabtu hari tu..

Plan nak jumpe coursemate a.k.a kawan baik aku kat sane.. Fiza & Ena..
Tujuan utama nak tengok anak kembar Fiza sebab dah setahun lebih dah umur budak-budak tu..
Lagipun mase dia kahwin tu pun aku tak dapat pergi sebab ade exam PTD dekat Kemaman..

 
Muke same tapi mak lain-lain..hihi

Kelakar aku tengok budak-budak tu..tambah lak dua-dua dah pandai jalan sikit..lagi la penat Fiza menjaga diaorang..


Mule-mule aku boleh beza kan rupe diaorang ni tapi bile yang ni nangis, lagi sorang diam..aku dah confius..nak panggil name pun takut salah panggil..hanya mama dia je dapat bezakan diaorang..

Ape pun seronok la dapat jumpe kawan-kawan lame kan..dah 2 tahun tak jumpe..
Next, maybe jumpe time Ena kahwin lak next year..

Travelmate ku

P/S: Saya dapat anak sedara baru..namenye Irfah.. welcome to the family..^_^


Malynn:)