Followers

Wednesday, December 15, 2010

Kekurangan & Kelebihan Dia Adalah Kekurangan & Kelebihan Saya

Orang cakap tak semua manusia kat dunia ni perfect..atau dalam kate lain memang tak ada kecuali orang -orang terpilih oleh - Nya seperti Rasulullah S.A.W..

Tapi sebagai manusia juga, kite selalu je nak yang perfect..kalau boleh, tak nak ade satu pun yang kurang..

Begitu juga dengan aku..mencari kesempurnaan dalam kehidupan..selalu saja rase hidup ini tak cukup..tak cukup duit, tak cukup rumah yang cantik, tak cukup handbag yang mahal dan last but not least tak ada partner yang sempurna..

Aku memang memilih dalam banyak hal tapi hidup aku still tak perfect..

Macam aku memilih pasangan..kadang-kadang tu ade je tak kene..sebab tu lambat kahwin kot..hahaha

Tapi akhirnya aku sedar kenape selalu kite tak jumpe pasangan yang sempurna..sebabnye aku dan dia ade kekurangan dan kelebihan masing-masing..saling melengkapi..

Sebagai contoh:

1) Aku ni pembersih ala-ala je..tapi dia pembersih banyak..jadi mesti lah environment kami akan bersih..
2) Aku banyak cakap..dia tak banyak cakap sangat..jadi, dapat la elakkan dari berperang mulut..
3) Dia makan banyak, aku makan sikit..jadi save budget..hihi..tipu je ni..dua-dua makan banyak tapi dia kurus, aku je yang mok..=p
4) Aku cepat angin, dia lak cool je..tak jadi la monsoon cup..
5) Dia tau pasal kereta..aku lak tahu bawak je..jadi, kalau emergency boleh la call "U, pls come n help me to change the tyre"..gedixz..=p

Tulah contoh-contoh yang ade..ape yang penting terima lah pasangan anda seadanye..sebab kalau anda cari lain pun, mesti benda same terjadi gak sebab no body perfect...

Malynn:)

1 comment:

  1. Hah dah ada ke pasangannya? Cepatla kawin.. Haha..

    ReplyDelete