Followers

Thursday, June 2, 2011

Sekinchan Ikan Bakar, Shah Alam

On da way pergi Jakel, Seksyen 7..

Kakak: Nak makan kat mane ye hari ni..telefon mak cakap kite makan kat kedai, tak makan dekat rumah tau (dengan semangatnye)
Adik: Makan ikan la..lame dah tak makan ikan..

tengah drive tu, sekali ternampak banner Sekinchan Ikan Bakar baru bukak dekat Seksyen 7, Shah Alam..
Terus dengan excitednye pergi cari..pusing-pusing..jumpe..
Wah, suke-suke..memang ramai cakap kedai ni sedap..dan memang lame nak try tapi branchnye cam jauh je dari Shah Alam..

Lepas je settle beli barang dekat Jakel, terus pergi kedai ni..baru ade 2-3 customer je camtu..baru bukak..kedai launching 2 hari sebelum aku datang..


 Semangat kan..cepat tangkap gambar cepat..

Stail kat sini, kene pergi pilih ikan pastu nanti dia bakar la..then order la nak nasik, air, ulam or lauk tambahan yang lain..
Aku pilih kembung dan keli je..nasi putih 2..air limau ais dan epal asam boi..

Kedai cantik..

Senarai harga..macam tak clear..gune kamera handphone je ni..
for me, sangat mahal..

Oh, ni muke sebab tunggu dekat sejam tapi ikan yang 2 ekor tu tadi tak sampai-sampai lagi..
2 ekor je ye order time orang tak ramai langsung..

Finally sampai juga lah ikan ni..

Dan yang ni..

Ok, makan cepat-cepat sebab dah lambat nak balik Besout..rase excited nak makan kat kedai ni terus hilang ok..

Komen:
Sangat kelam kabut kedai ni..maybe sebab baru bukak..staff ramai tapi still lembab sebab staff dia macam tak tau nak buat ape..meaning pembahagian tugas staffnye tu..kejap buat ni..kejap buat tu..patutnye dah tau tugas masing-masing..tak la kelam kabut dan customer kene tunggu lame..

Food dia ok lah..sedap tapi sebab dah tunggu sejam untuk nasik putih dan ikan je..terus jadi rase biase-biase je..mintak ulam, tak sampai2..pastu dia stail bakar sebelah camtu..rase macam ade tak masak lagi..

Harga lak memang mahal..ikan kembung and keli tu dalam RM8 seekor..total RM24 ringgit camtu..kalau makan nasik campur, lauk macam-macam..sayur berbagai..lebih murah dari ni..dan berbaloi..

Moral of the story: Cukup sekali ni je ye..tak datang lagi dan tak excited dah nak gi kedai ni..just untuk merasa..

Malynn:)

5 comments:

  1. Sebab baru bukak kut.. Lepas 3 bulan try pergi lagi..

    ReplyDelete
  2. pergi hari kedua launching, memang ramai org tp serius i cakap..ini first and last i g situ..mahal and x berbaloi...
    staff dia warga ramai warga asing (x tau la PATI @ apa)order lain..tapi dpat lain....tunggu order sampai 1 jam lebih..brother kelate depan meja i terus cabut..dia dtg lagi awal dari i tp still terkulat2, air yg diorder pun lum sampai ..adusss

    ReplyDelete
  3. sama la kita...xmo dah makan sini...

    http://farhanayusof126.blogspot.com/2011/06/sekinchan-ikan-bakar.html

    ReplyDelete
  4. takkan tak sedap kot, cuba tgk Utusan Malaysia hari ni mukasurat 18, gambar tokey dia sebelah Ferarri.

    ReplyDelete
  5. haah, takkan la teruk sangat kot. emo sangat komen2 kat atas ni ...

    ReplyDelete