Followers

Wednesday, December 28, 2011

Cameron Highlands, 27 - 28 Dec 2011

A short trip for my mom, my sis & myself..plan datang tetibe hari tu..mase tengah driving..memandangkan tahun ni pun aku tak ade bawak mak aku gi mane-mane lagi sebab busy tunang, kahwin etc hari tu..jadinye kesempatan yang ade ni, aku bawak la jalan-jalan..tak pergi jauh pun..pergi Cameron Highlands je..lebih kurang 2jam 1/2 dari Besout tu..

Sampai Cameron dalam pukul 5pm macam tu sebab aku balik ambik diaorang pun lepas Zohor..
Alhamdulillah, perjalanan selamat dan lancar..

Check in at Equatorial Cameron Hihglands..



Malam lak, lepas dah hilang pening jalan bengkang bengkok..pergi pasar malam dekat Brinchang..dari hotel lebih kurang 5-10minit camtu je..sepatutnye dia buka time weekend je tapi since ni cuti sekolah, dia buka hari-hari..banyak jual sayur, buah, bunga sikit dan makanan..

Mahal & tak sedap, balik buat sendiri lagi nikmat

Ok, tengok semua teringin lak..
nak tak nak turut gak kan la..sian mak..haha

Morning breakfast dekat hotel


Cuaca dekat Cameron masa ni..ok lah..tak hujan lebat dan sangat sejuk ok..ingat cakap boleh keluar asap, tapi tak ade asap pun..gigil-gigil..hihi


Disebabkan mase untuk berjalan-jalan adelah terhad sebab aku nak balik Shah Alam, hari ni jugak..dan kalau boleh nak cover semua benda yang ade dekat Cameron ni macam nak tengok strawberry dekat pokok, nak pergi ladang teh, nak tengok bunga-bunga, sayur-sayur semua..kiteorang decided pergi Mardi..kat sini semua ade..macam one stop centre..
Bayaran masuk RM3.00 untuk dewasa..kanak-kanak lupa lak..


Mak sangat happy jumpe ros besar ni ok..tu semangat posing senyum2..hihi

Rase macam ala-ala dekat oversea bile nampak bunga dengan cuace sejuk ni..^_^

My favourite flower..banyak kat sini..
macam-macam color dan baru aku tau name dia Bunga Kekwa

"Baby, this is strawberry ok"..sambil menunjukkan perut

Ni dekat Cameron Valley Tea, ramai sangat orang..
malas nak turun..jadinye tangkap dari atas jelah

Trademark Cameron

Antara bunga yang aku beli

Overall, ok lah holiday kali ni..macam Girls Day Out la..yang mane, suami-suami haruslah tinggal dirumah sementara isteri-isteri berhibur..hikhik
Hope mak & adik aku happy..next vacation bulan 3 in PD...insyaAllah...

*Baru noticed yang aku tak boleh travel & drive jauh-jauh sekarang..penat sangat..lain macam penat nye..huhu

Malynn:)

1 comment:

  1. HOT CAM MODELS WANTED!
    GENERATE OVER $10,000 PER WEEK.
    JOIN AS A BONGA MODELS WEBCAM MODEL TODAY!

    ReplyDelete