Followers

Monday, February 27, 2012

Puding Triffle

Aku tahu dah ramai pandai buat puding triffle ni tapi aku baru nak cuba buat..
Lagipun senang je step-step nya..barang pun senang nak cari..


Mula-mula susun swiss roll dalam loyang untuk dijadikan base or first layer..
Make sure semua lubang-lubang tu ditutup dengan cebisan-cebisan swiss roll untuk make sure ianya mampat dan tak bocor..

Untuk 2nd layer, masak kastad bersama susu cair, gula & air..bagi meletup-letup..
Lepas tu tuang atas swiss roll tadi..


Kemudian letak la buah-buahan yang disukai..boleh letak peach, strawberi, mix fruit etc..


3rd layer, masak agar-agar yang pre mix dengan 400mL air..


Kemudian tuang atas 2nd layer tadi..sejukkan dalam fridge dan siap untuk dimakan..

Yang aku buat ni, lapisan agar-agar tu macam lembik sikit..tak mau keras..kalau guna agar-agar tali tu lagi better rasanya..tapi rasa puding triffle ni sedap..manis pun sedang-sedang je..nanti boleh improve lagi..

Malynn:)

No comments:

Post a Comment