Lagipun senang je step-step nya..barang pun senang nak cari..
Mula-mula susun swiss roll dalam loyang untuk dijadikan base or first layer..
Make sure semua lubang-lubang tu ditutup dengan cebisan-cebisan swiss roll untuk make sure ianya mampat dan tak bocor..
Untuk 2nd layer, masak kastad bersama susu cair, gula & air..bagi meletup-letup..
Lepas tu tuang atas swiss roll tadi..
Kemudian letak la buah-buahan yang disukai..boleh letak peach, strawberi, mix fruit etc..
3rd layer, masak agar-agar yang pre mix dengan 400mL air..
Kemudian tuang atas 2nd layer tadi..sejukkan dalam fridge dan siap untuk dimakan..
Yang aku buat ni, lapisan agar-agar tu macam lembik sikit..tak mau keras..kalau guna agar-agar tali tu lagi better rasanya..tapi rasa puding triffle ni sedap..manis pun sedang-sedang je..nanti boleh improve lagi..
Malynn:)
No comments:
Post a Comment