Followers

Thursday, February 20, 2014

Resepi: Cheesekut


Bahan-bahan:
1/2 tin susu pekat manis
1 kotak kecil fresh milk
250g Cream cheese - saya guna brand Tatura
Untuk topping tu suka hati la..nak letak Milo boleh, Oreo boleh..
Macam aku guna Koko Krunch Adam sebab tu je yang ada..aku kisar jadi serbuk..

Yang penting kena ada Cream Cracker..nak sedap guna Hup Seng..
Aku kedekut guna Tesco Brand je..

Langkah Penyediaan:

1) Celup cream cracker dalam susu dan susun dalam bekas..


2) Sebelum tu korang campurkan semua bahan kecuali topping dan mix macam kat bawah ni..


3) Lepas letak biskut, letak la campur cream cheese tadi..


4) Ulang langkah 1 & 3 sampai habis..akhir sekali tabur topping...


5) Simpan dalam peti ais selama 3-4 jam..lagi lama lagi bagus..dan boleh potong dan makan..

-Malynn-


No comments:

Post a Comment