Followers

Sunday, April 20, 2014

Tak Sabar

Minggu ni adalah minggu last aku kerja dekat company ni..
3 tahun lebih jugak la aku kerja kat sini..pejam celik pejam celik..lama jugak rupanya..
Planning lepas ni tak tahu lagi..bolehhh???
Macam banyak sangat duit kan..
Aku happy je nak blah..tak sabar sangat rasanya..

Sebenarnya aku patut start kerja baru minggu depan..tapi on the same time aku tengah tunggu offer letter dari satu lagi company tu..
Aku harap boleh la dapat offer letter ni by this week..sebab aku nak start kerja mid of May..
Boleh cuti panjang sikit..dan nak balik kampung..lagipun kat sini pun aku dengan Adam je..air pulak kena catu..baik duduk kampung kan..makan sedap..hahaha..

Lepas grad dulu, aku tak duduk rehat lama pun..dalam 2 minggu je..lepas tu dah gatal nak balik Bangi balik sebab nak cari kerja..sebab duduk rumah lama-lama pun buat apa kan..duit tak ada..arwah bapak aku pun suka sangat marah-marah..darah pun tengah panas..so baik hidup sendiri..jangan ikut tau perangai macam ni..

Macam-macam kerja aku buat..kerja jual brooch..kerja jual barang-barang perhiasan..semua dekat Warta..
Lepas tu, kerja dekat IMU as temperory staff..lama jugak lah, dekat 7 bulan sampai masuk Fisher..
Sepanjang kerja tu aku duduk menyewa dengan kawan-kawan Ex-UKM dekat komuter Bangi..
Hari-hari jalan kaki pergi komuter..panjat tangga turun naik LRT..susah tau hidup akak ni..tapi tak apa..orang jenis independent memang macam ni..

Kat Fisher pulak aku kerja dekat 3 tahun jugak..sebelum company sekarang..

Jadinya, ni aku dah resign..kalau boleh aku nak rehat lama sikit..dah 6 tahun kerja tak berhenti-henti..
Nak spend time dengan boyfriend aku tu..nanti kerja, dah busy balik..nak spend time dengan mak aku jugak..
Kalau ada rezeki lebih, boleh lah bawak dia jalan-jalan sekali..kalau tak ada, aku just duduk rumah dia tolong makan apa yang dia masak sedap-sedap tu..hihi


Ni lah budak zaman sekarang..tengok je camera terus beraksi..
nanti mama hantar pergi casting ye..

 Ingat nanti petang-petang nak jalan-jalan naik motor..




Dan jugak mungkin boleh pergi beli burger..sebab dekat rumah opah memang ada 4 times meals - Breakfast, Lunch, Hi tea and Dinner..



Tak sabarnya nak rehat-rehat macam ni..dan nak hidup tak payah rushing pagi-pagi..tak ada traffic jam semua..

-Malynn-

2 comments:

  1. best nye...boleh lepak lama...jeles tau..hihihi...

    ReplyDelete