Followers

Sunday, December 15, 2013

Hanya Mahu Bercerita

Cerita 1

Adam admitted lagi hari tu..masalah kahak tapi dah nak kena penumonia..
Sebab aku memang tahan dari bawak dia pergi hospital..lebih kurang 2 minggu kot aku just bagi ubat sendiri..tu pun campur dengan susu sebab Adam memang susah nak makan ubat..nurse-nurse dekat DEMC tu pun dah kenal dah budak paling kuat melawan tak nak makan ubat adalah Adam dekat wad 415..
Muka pun dah familiar dekat situ..

Since dia asyik muntah je..tak nak makan..tak aktif..tu nak tak nak kena admit jugak..
Masuk hospital, doktor bagi injection antibiotik semua..3 hari sihat..
Senyum memanjang..menari-nari..makan banyak..senang hati..alhamdulillah..
Sorry la Prudential..asyik claim je kan..


Cerita 2

Hari tu makan dekat Mas Mono..biasa lah makan sorang-sorang sebab baru lepas pergi UiTM..
Tetiba datang lah sorang budak Cina ni..nak mintak derma untuk society Pathway 2nd Chance ke apa ntah..
memang susah la dia nak explain bahasa melayu..dia nak cakap English dia takut aku tak faham..last-last aku reply je English kat dia..kesian kan..muka KG.Com macam ni semua orang takut nak cakap English dengan aku..
Ha..lepas tu dia mintak derma tu siap mention amount yang dia nak adalah RM20..bukan seikhlas hati..
Maaf la dik..zaman semua benda pun nak naik ni RM20 tu besar nilainya untuk akak..lepas la nak beli lauk untuk 2 hari..maaf ye dik..pergi lah mintak dekat orang kaya yang duit tak tahu nak buat apa..yang banyak duit pergi sini sana..tak payah check akaun berapa duit yang ada sebab nak beli baju dekat Zalora..
Dan siapa yang rasa nak menyumbang boleh la try search society tu dekat internet ye..

Cerita 3

Weekend lepas pergi Ipoh sebab anak sedara kahwin..
Jalan smooth tapi lepas Tapah tu jammed sangat sebab ada lebih kurang 2-3 accidents..
Tu aku malas nak kemana-mana musim cuti sekolah ni..pergi shopping mall pun hazab nak mencari parking..
Nak makan, nak beli barang pun bersesak-sesak..


Cerita 4
Aku tak jadi berhenti kerja..duduk jelah kat tempat lama ni lagi..
Kalau ada rezeki, nanti cari kat tempat lain lagi..

K la, nanti sambung cerita lagi..

-Malynn-

2 comments:

  1. cerita 1-nasib baik Adam dah ok
    cerita 2 - mak aii boleh demand plak nak rm20..banyak canteekk..
    cerita 3- kita pun malas nk gi mana2 cuti skolah nih
    cerita 4- takpe..rezeki kat company sekarang lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullillah..apa terjadi ade hikmahnye :)

      Delete